Hydrogen midt i smørøyet

- Her ligger vi så sentralt og rasjonelt plassert som det er mulig å få det, sier markedsansvarlig Arild Øyen ved den første hydrogenstasjonen til Uno-X på Kjørbo ved Sandvika utenfor Oslo. Og kundene: De er positive og storfornøyde.

[Les meir] [LINK] Publisert 06/12-2017 kl 21:22

Hvem bør få Småkraftprisen 2018?

Her kan du foreslå kandidater til Småkraftprisen 2018. Utdelingen foregår som vanlig på Småkraftdagane i mars.

[Les meir] Publisert 01/12-2017 kl 09:03

Alt klart for Småkraftdagane 2018

Bergen blir, som i 2016, vertskap for heile småkraftbransjen, når grunneigarar, kraftverkseigarar, utbyggarar, forvaltning, rådgjevarar, finansmiljø og ustyrsleverandørar samlast på «Småkraftdagane», 20. – 22. mars.

[Les meir] Publisert 28/11-2017 kl 10:45

Statsbudsjettet 2018:

En million til Hydrogenforum

Småkraftforeninga fikk gjennomslag for ønsket om støtte til arbeidet med hydrogen som energibærer på Statsbudsjettet for 2018. Det fremgår av budsjettforliket mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre som nå er klart.

[Les meir] Publisert 23/11-2017 kl 12:57

Kommunal bingo?

- Fra nyttår kan vi risikere litt bingo i konsesjonsbehandlingen av mikro- og minikraftverk, sier organisasjonsrådgiver Terje Engvik i Småkraftforeninga. Da overtar nemlig kommunene det fulle ansvaret for behandlingen.

[Les meir] Publisert 09/11-2017 kl 08:15

Hydrogen - mer enn transport

Småkraftforeningas Knut Olav Tveit stilte også på vegne av Hydrogenforum i stortingshøringene for Statsbudsjettet 2018. - Det er viktig at politikerne ser at hydrogen ikke bare handler om nullutslipstransport, men om å videreutvikle hele det fornybare kraftsystemet,sier han.

[Les meir] Publisert 01/11-2017 kl 13:25

- H2 kan få fart på det grønne skiftet

Småkraftforeninga var i dag på høring i Transport og kommunikasjonskomiteen i forbindelse med Statsbudsjettet 2018. Styremedlem Lars Petter Øye (bildet) og daglig leder Knut Olav Tveit fokuserte på hvordan hydrogenproduksjon ved småkraftverk kan få fart på det grønne skiftet i transportsektoren. Les hele høringsinspillet her!

[Les meir] Publisert 31/10-2017 kl 14:13

Eldre nyheter:

Hydrogen - mer enn transport
- H2 kan få fart på det grønne skiftet
Travel høringsuke på Stortinget
Allianse vil ruste opp norsk vannkraft
Alt om småkraft her
Ber om skattegjennomgang
Tas kraften i bruk?
Siv skatter småkraften
De legger rammene for småkraften
- Prispremie for vannkraft