Leverte elmek til Holsen

Holsen småkraftverk i Sunnfjord ligger fint til og er godt tilpasset omgivelsene. FOTO: Andritz Hydro
Det ble Andritz Hydro som fikk levere den komplette elektromekanisk utrustningen til Holsen kraftverk i Sunnfjord i Sogn og fjordane.

Lagt ut 07/09-2017

Prosjektet er lokalisert en kort kjøretur fra Førde sentrum  i vest-enden av Holsavatnet. Anlegget ligger tett intil bebyggelse og vei med en særdeles krevende rørgate, skriver Atle Øderud på vegne av Andritz til www.smakraftforeninga.no.

Det vertikaloppstilte, 5 strålte peltonaggragatet produseres på Andritz Hydros dedikerte kompakt-pelton fabrikk i Sveits.  Generator leveres av Indar fra Spania

Installert effekt er 9 MW og beregnet midlere årsproduksjon er 27GWh.

Andritz Hydro AS har 160 ansatte i Norge og er lokalisert på Jevnaker i Oppland med fullt mekanisk verksted.

Bildet nedenfor viser installasjonen på Holsen. Les mer om grunneierprosjektet Holsen her.

Fra installasjonen på Holsen småkraftverk.