Norsk aktør inn i småkraftmarkedet

Illustrasjonsfoto
En ny aktør melder seg på i konkurransen om å bygge og eie småkraftverk. Fossberg Kraft er lokalisert i Kvinnherad og skal ha god tilgang på norsk kapital. Det er avisen Kvinheringen som melder dette.

Lagt ut 29/05-2018

Bak Fossberg kraft står brødrene Skarveland som er velkjente næringslivsaktører i Hordaland. Til å drive selskapet har de, ifølge Kvinheringen, fått med seg Tom Jensen og Svein Egil Heimvik. De har henholdsvis bakgrunn som produksjons- og innkjøpssjef i Palfinger og utbygger av småkraftverk i regi av SKL AS. Til Kvinheringen sier Jensen følgende om forretningsideen:

- Det er å invester i småkraftverk, både anlegg som er i drift allerede, samt anlegg som er gitt konsesjon og skal bygges ut. Vi ser for oss å kjøpe opp eller kjøpe oss inn, og så være med som eiere eller deleiere, som utbyggere og i den daglege driften.