SV vil ha forbud mot bensin- og dieselbiler innen 2015

Inga Marte Thorkildsen som sitter i Energi- og miljøkomiteen for SV, lanserte nylig et forslag om å forby bensin- og dieselbiler basertpå fosile ressurser. Dette skjer i nærmest samme åndedrag som hun IKKE vil stimulere ny småkraftproduksjon med grønne sertifikater.

Småkraftforeninga synes en elektrifisering av transportsektoren i Norge er en spennede tanke. I følge EBL vil en elektrifisering av transportsektoren kreve om lag 4 TWh, og det kunne vært interessant å vite hvor SV skal hente frem disse kilowattene.

Småkraftpotensialet i Norge er i hvert fall 10 TWh, og vi kan dermed levere kraften som skal til for en fullstendig overgang til elbiler, akkurat slik Thorkildsen ønsker. I tillegg kan vi også elektrifisere Norsk Sokkel som vil kreve ytterligere 4 TWh.

Imidlertid krever dette en målrettet satsning på småkraftnæringa, og ikke slik det er i dag hvor småkraften er produsert på tross av, og ikke på grunn av de offentlige rammevilkårene.