Tverråa Kraft AS skal bygge minikraftverk

Tverråa Kraft AS er et nyetablert selskap i Dalbygda i Kvam, Nord-Trøndelag. Det eies av Vidar Meldal (51) og Morten Guin (39). Om drøyt ett år håper de å produsere kraft til 120 – 150 husstander. Meldal og Guin er begge gårdbrukere, som gjennom kraftproduksjon ønsker å skaffe seg en attåtnæring. Meldal er gårdbruker på heltid, mens Guin bygger kraftlinjer for NTE Entreprise. Det er gårdenes fallrettigheter de utnytter gjennom Tverråa Kraft AS. Ideen med å bygge et minikraftverk er langt fra ny. Planleggingen tok til for fire–fem siden. Konsesjonen fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er fra 2004. Det er planlagt en produksjon på 2,6 GWh pr. år

Småkraftforeninga ønsker lykke til med byggingen.

Les mer her: http://www.t-a.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081124/NYHETER02/549965806/-1/LAKS