Småkraftverk politianmeldt

Flere nettsteder, blant annet tu.no, melder om at NVE har anmeldt et småkraftverk til økokrim. Det er småkraftverket Kvernstad Kraft i Snillfjord i Sør-Trøndelag som altså er blitt anmeldt for omfattende brudd på konsesjonsvilkårene. Det er i første rekke plasseringen av kraftverket som er stridens kjerne. I følge NVE skulle kraftverket i sin helhet bygges inne i fjellet, mens det i stedet er bygget frittstående.
Småkraftverkets daglige leder slår kraftig tilbake og mener at NVE farer med usannheter.

Småkraftforeninga vil ikke ta noen stilling i denne saka fordi saken skal etterforskes av politiet, men vi vil på et generelt grunnlag presisere at konsesjonsvilkårene må følges til punkt og prikke og at utbygging ikke må starte før detaljplanene er godkjente av NVE.

Les mer her: http://www.tu.no/energi/article190928.ece