Haga vil at Norge implementerer EUs fornybar direktiv

Tidligere olje- og energiminister Åslaug Haga er krystallklar på at Norge bør implementere EUs fornybar direktiv, og hun vil gi dette rådet til Terje Riis-Johansen. I et intervju med tu.no sier Haga at det er helt feil signal å sende at Norge vil prute ned sin fornybar andel, slik som OED har antydet tidligere.
Hun mener at Norge må ta sin del av ansvaret. Hun påpeker dessuten at ligger store muligheter for Norge i direktivet.

Småkraftforeninga er helt på linje med Haga her, og vi har tidligere tatt til orde for at Norge skal implementere dette direktivet. Årsaken er blant annet at direktivet har, foruten klare og ambisiøse mål for fornybarandeler, også satt fokus på en rekke forutsetninger som må på plass, blant annet nettilgang for ny fornybar energi.

EU direktivet vil gi fornybar kraftproduksjon både en fortrinnsrett og garanti for nettilgang. Det er noe Småkraftforeninga har etterlyst i Norge i lang tid.

Les hele saken her: http://www.tu.no/energi/article192033.ece