Solvik-Olsen angriper Riis-Johansen – igjen

I Nationens lørdagsutgave går Frps Ketil Solvik-Olsen (som forøvrig er hovedtaler på årets Småkraftmesse i Ålesund) hardt ut mot Regjeringens satsning på ny fornybar energiproduksjon. Solvik-Olsen etterlyste svar på hvorfor vannkraft ikke var en del av krisepakken på linje med vind- og biokraft.
Småkraftforeninga mener dette er et betimelig spørsmål. Det må være et problem for den sittende regjeringen å ikke kunne vise til noe konkret annet enn en reversering av grunnrenteskattesaken tilbake til start og noe økte ressurser til NVE (hvor saksbehandlingskapasiteten likevel går ned).

Vi har fortsatt ingen støtteordninger overhodet eller andre positive incentiver. I stedet opplever vi et sterkt økende byråkrati hvor nye fylkesplaner for småkraftverk er siste utspill. Kravene til biologiske undersøkelser forsterkes og det som opprinnelig skulle bli en enklere konsesjonsprosess, er blitt det motsatte.

Det er dermed et faktum at småkraftprosjekter realiseres på tross av og ikke på grunn av gjeldende politikk. Det bør være et tankekors for en regjering som snart har sittet i 4 år.

Les hele debattinnlegget her: http://www.nationen.no/meninger/gjestekommentar/article4129191.ece