Storbritania øker vindkraftstøtten

Storbritannia vil ha mer vindkraft og legger en milliard pund i potten for utvikling av mer vindkraft. Storbritannia vil ha mer vindkraft og legger en milliard pund i potten for utvikling av mer vindkraft.
I tillegg kommer ti millioner pund fra myndighetene som tilbys til forskning til offshore vindteknologi.

Småkraftforeninga mener UK følger et etablert mønster hvor mange nasjoner subsidierer tungt fornybar energiproduksjon, og hvor teknologiutvikling med tilhørende eksportmuligheter er vel så viktig produksjon av fornybar energi.

Det pågår nå et europeisk rotterace om å bli ledende på fornybar energiproduksjon, og da sitter støttepengene løst.

Så får vi håpe at også Norge ser nytten av å utvikle slik energiproduksjon, slik at vi henger med i kappløpet.

Se link for mer info.