Norsk treghet kan true sertfikatordningen

Svenske myndigheter varsler at det er en grense for hvor lenge Norge kan trekke ut forhandlingene om EUs Fornybardirektiv uten at det får følger for sertifikatmarkedet, melder Teknisk Ukeblad. – Lik sertifikatambisjon som Sverige er vilkåret for et felles marked. Hvis det blir avtalebrudd, kan vi heve avtalen. Men det er for tidlig å spekulere om det nå. Vi oppfatter at det er politisk vilje både fra EU og Norge om å gå i gang med realforhandlingene om fornybardirektivet. Og det er klart at om man skal forhandle, kan man jo ikke legge seg flat, sier den svenske statssekretæren Daniel Johansson til Teknisk Ukeblad på spørsmål om hvorvidt svenske myndigheter på et tidspunkt må vurdere å stanse sertifikatmarkedet som en konsekvens av norske forhandlinger med EU.
Les hele artikkelen her: http://www.tu.no/energi/article268877.ece