NordNed-kabelen ute av drift i ti uker

Like etter at vi har hatt en debatt om hvorvidt det skal “holdes tilbake” på byggingen av flere utenlandskabler, kommer meldingen om at kabelen mellom Nederland og Norge er ute av drift. Dette understreker behovet for flere kabler. NorNed er med sine 580 km verdens lengste undersjøiske kraftkabel, og går fra Feda i Kvinesdal til havna Eemshaven i Groningen. Kabelen utveksler strøm mellom Norge og Nederland. Den har en kapasitet på 700 megawatt, tilstrekkelig til å dekke halve Oslos eller Amsterdams årlige forbruk av strøm.
Statnett melder at forsyningssikkerheten er god tross driftsbruddet, men situasjonen understreker likevel behovet for at forbindelsene til og fra utenlandske markeder og produsenter styrkes ytterligere.

http://www.statnett.no/no/Nyheter-og-media/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2011/Feil-pa-nederlandsk-side-av-NordNed-kabelen1/