Markedskommentar uke 44

Forrige uke økte prisene på de nærmeste kontraktene noe, som følge av kaldere og tørrere vær. Kontaktene lenger frem i tid holdt seg om lag på samme nivå forrige uke. I dag er værvarslene våtere og mildere og dette gir signaler til reduksjon i prisene, noe vi også ser i markedet hittil i dag. Systemprisen steg en del forrige uke (uke 43), og endte på 277 NOK/MWh. Alle de norske prisområdene ligger under systemprisen, på 275,73 NOK/MWh, bortsett fra NO4 som var lavest med 268 NOK/MWh.

Slik det ser ut i dag er det mye som taler for en nedgang i prisene denne uken; værvarslene er våtere og mildere, det er meldt mer vind enn på lenge, finsk kjernekraft produserer 100 % og kullprisen fortsetter nedgangen.

Prisene på elsertifikat fortsetter å øke og ble i slutten av forrige uke omsatt for 167 NOK/MWh.