Glette gir seg i Småkraftforeninga

Daglig leder Henrik Glette slutter som daglig leder i Småkraftforeninga i mars 2013, etter nærmere tre år i stillingen. Nå starter jakten på den som kan ta foreninga videre til nye høyder. -Det har vært intense år med mye hardt arbeid, men også gode resultater, sier Glette. –Det har vært veldig moro å følge en så ung og fremadstormende bransje. Det har ikke vært én kjedelig dag disse årene, og jeg er stolt over hva vi har fått til.
Blant seirene trekker Glette frem elsertifikatordningen, der småkraftverk kom med på lik linje med annen fornybar, trass i politisk motstand. Foreningen har også vært en sterk pådriver for økt hastighet på konsesjonsbehandling og økt satsing på utbygging av kraftnettet mens han har vært daglig leder. Glette sier at neste milepæl er Småkraftdagane 2013, før han går videre til nye oppgaver.

-Nå er fremtiden åpen for meg, sier han. –Jeg er på jakt etter nye utfordringer som kan levere samme nivå av fart, spenning og faglige utfordringer som Småkraftforeninga har gjort.

Småkraftforeninga vil starte arbeidet med å rekruttere ny daglig leder så snart som mulig, og håper å ha vedkommende på plass i god tid før Glette går av i mars.
-Vi beklager at Glette nå gir seg, sier styreleder Trond Ryslett. –For oss blir det nå en tøff jobb å finne en erstatter som kan følge opp det viktige og gode arbeidet som er gjort.