Tinfos og Clemens på sjef-jakt

Topplederne i Tinfos og Clemens Kraft forsvinner til utlandet. Begge småkraftselskapene er nå på jakt etter nye toppsjefer.

Tinfos som har produsert kraft siden 1900, er et av Norges eldste kraftselskap med en årsproduksjon på vel 300 GWh. Selskapet som er engasjert i flere utbyggingsprosjekter, har et mål om å nå 700 GWh i 2020.
Nå må selskapet ut på jakt etter nye toppsjef, ettersom administrerende direktør Tor Syverud flytter til utlandet. 
Reiser til Tyskland
Tor Syverud slår følge med sin ektefelle, som har fått et treårsengasjement i Tyskland. Han vil beholde arbeidsoppgaver hos Tinfos, men ikke jobben som øverste sjef. 
– Selskapet trenger en toppleder som kan være mer «hands on», enn det som er mulig fra Tyskland, sier Syverud til Småkraftforeninga.
Den avtroppende Tinfos-sjefen mener småkraftbransjen har lyse framtidsutsikter, og at den fortsatt vil by på mange spennende oppgaver – både før og etter 2020.
Drar til Georgia
Clemens Kraft, som har 16 kraftverk i drift og en portefølje på 146 mulige utbyggingsprosjekter på til sammen 1 TWh, er også på topplederjakt.
Daglig leder Ronny Solberg slutter i Clemens Kraft for å lede utbyggingen av to store kraftprosjekter i Georgia. Han sier til Europower at han har en tidshorisont for jobben på et par år i første omgang.