20-23 el-mil i Mercedes

Bertel O. Steen stiller med sin splitter nye elbil B-Klasse Electric Drive for prøvekjøring under Småkraftdagane, og sørger med det for at Ålesund får den råeste samlingen av elbiler noensinne i Norge.

Fra før har både Nissan, Volkswagen og Tesla varslet at de kommer med sine aller nyeste elbiler.

Den elektriske varianten av B-Klasse har et litiumion batteri med en kapasitet på 28 kWh. Ladetid fra ordinær stikkontakt (230V/13A) er 9 timer. Med veggboks (400 V/16 A) reduseres ladetiden til i under tre timer.

Bilen akselererer fra 0-100 km/t på 7,9 sekunder. Den har en toppfart på 160 km/t. Med valgfritt tilleggsutstyr kan bilens rekkevidde forlenges fra standard 200 til 230 kilometer. 
 
Nye B-Klasse Electric Drive er dessuten en prismessig overkommelig familiebil, som starter på 277.500 kroner. Den er også romslig, med god plass til barnevogn. Bilens bagasjeromsvolum øker fra 500 til 1450 liter når baksetet er nedfelt.

Les mer om den nye bilen hos Bertel O. Steen Ålesund

Påmelding til parallellsesjon 3 – prøvekjøring elbil – i 19. mars, må gjøres må gjøres på eget skjema.
Link til skjema for prøvekjøring elbil.