Utstilling av elsykler

Elbiler er ikke de eneste kjøretøyene som vil bli vist fram på Småkraftmessa. To-hjulede doninger, som kombinerer pedalkraft og elektrisk drift, har også meldt sin ankomst til messa.

Elsykler har tatt Norge med storm de siste årene. EVO Elsykler, som nå er inne i in femte sesong, har et bredt utvlag av elsykler for ulike brukergrupper. Selskapet har egen butikk i Ålesund, og vil benytte Småkraftmessa til å vise frem sitt rikholdige modellutvalg.
e
EVO Elsykler ble etablert i 2011 av Jo Espen Bjerk, som også er tidligere leder for Norsk Elbilforening. Selskapet han representerer flere av de mest kjente elsykkelmerkene.

Et elsykkelbatteri vil vanligvis kunne lades opp 80 prosent i løpet av et par timer, Fullading tar mellom tre og fem timer. Etter 30.000 kilometer skal et godt batteri fortsatt klare minimum 60 prosent av opprinnelig kapasitet. Nye batterier koster rundt 7000 kroner,