Ettertraktet kraftkompetanse

Norsk vannkraft som viser muskler internasjonalt, fikk mange besøk av deltakerne på Hydro 2015-messen som ble arrangert i Bordeaux, fra 26. til 28. oktober.

Under slagordet «Norway – powered by nature» deltok Brødrene Dahl sammen med blant andre Norconsult, Rainpower og Multiconsult i en felles norsk avdeling for vannkraft på den store internasjonale messen i Frankrike, skriver Brødrene Dahl på sin nettside .
– Vi opplever stor interesse for den kunnskapen vi innehar i Norge. Den unike kompetansen vi har skaffet oss, har et stort eksportpotensial, sier Bjarte Skår, som er divisjonsdirektør for vannkraft i Brødrene Dahl.

Skår viser til at Norge har over hundre års erfaring med å regulere og forvalte vannkraftressursene. 
– Norge er Europas største produsent av vannkraft, og dette har vi tradisjoner for å prosjektere optimalt. Vi er med fra planleggingsstadiet til installasjon. For lønnsomhet og nytenkende løsninger er det kompetanse som er utslagsgivende. Utlandet har lenge kjøpt elektrisk kraft fra norske produsenter. Nå opplever vi også en gledelig vekst i markedet for kompetanse. Vår årelange erfaring med prosjekter innen vannkraft er av stor verdi for det internasjonale markedet, sier han.

Norges ambassadør til Frankrike, Rolf Einar Fife, deltok under mottakelsen de norske virksomhetene holdt for kunder og leverandører i Bordeaux. Fife understreket at norsk kompetanse innenfor vannkraft kjennetegnes av effektivisering og innovasjon.
– Dette er også er relevant for å fremme en bærekraftig og miljøvennlig utnyttelse av eksisterende infrastrukturer i resten av Europa, påpekte ambassadøren.