Energi Teknikk-kontrakt med SKL

Sunnhordland Kraftlag (SKL) har tildelt Energi Teknikk AS kontrakten på levering av komplett elektromekanisk utrustning til Tverrelva kraftverk i Uskedalen, i Kvinnherad.

Avtalen som har en verdi på 10 millioner kroner, omfatter leveranse av en ET Brekke peltonturbin på 4,99 MW, med tilhørende generator, kontrollanlegg og nødvendige hjelpeanlegg. Utstyret skal leveres høsten 2016.
Energi Teknikk AS som har 15 ansatte, er totalleverandør av elektromekanisk utrustning til småkraftbransjen og oppgir å ha en markedsandel på 30 prosent i Norge. Tverrelva kraftverk er det sjuende anlegget selskapet leverer til SKL. Siden 1998 har Energi Teknikk levert utstyr til over 130 norske småkraftanlegg.
 
Kamp om færre prosjekter
– Det hard konkurranse om de få prosjektene som bygges, i påvente av prosjekter som venter på nettilgang. Derfor er det ekstra stas å vinne en kontrakt med leveranse lokalt, sier markedsansvarlig Arild Klette Steinsvik, i Energi Teknikk.
Han medgir at dette gir et godt påfyll i ordreboken og at kontrakten med SKL bidrar til å trygge arbeidsplassene i selskapet. Ordreinngangen har i 2015 vært preget av færre prosjekter å regne på og flere anbud som har vært «stang ut» hvor selskapet har vært med helt inn i finalerunden.
– 2015 har vært et travelt år med ferdigstilling av flere anlegg. Men 2016 blir utfordrende for bedriften, så vi styrer etter en rolig start og ruster oss for vekst i årene som kommer, sier markedssjefen.
 
Bedre fram mot 2021
– Heldigvis ser vi lysning og fra andre halvår av har vi forventninger om at ordreboken skal fylles godt opp med videre vekst frem mot 2021, sier Steinsvik.
Selskapet tror pågangen vil ta seg opp ettersom elsertifikatfristen nærmer seg. Prosjekter som skal delta i elsertifikatordningen må være ferdigstilt innen utgangen av 2021, påpeker han.
Selskapet forventer også vekst i eksport av utstyr til andre områder i verden hvor det er underskudd på fornybar energi.