Fikk siste konsesjon fra småkraftkøen

Konsesjonskøen for småkraft er historie. Det var Egil Kambo som fikk småkraftkøens siste konsesjon. Med dette overholdt NVE garantien de ga om at alle konsesjonssøknader som kom inn før eller i løpet av 2012 skulle være ferdigbehandlet i løpet av 2017. Siden den gang er hundrevis av småkraftsøknader behandlet. I dag kom så siste vedtak:  

“Kambo Energi AS har fått løyve til å bygge Valdra kraftverk i Valdraelva i Etne kommune. Kraftverket vil nytte eit fall på 275 meter og ha ein forventa årleg produksjon på om lag 8,6 GWh. Dette svarar til straumbruken til 430 husstandar.”

– Dettte var i grevens tid og en skikkelig julegave, sier en fornøyd Egil Kambo.

Les mer om Egils prosjekt her. 

Småkraftforeninga berømmer NVE for å ha avviklet konsesjonskøen på “idealtid”.

– Dette er godt jobbet. Det er et stort antall saker som nå er behandlet så saksbehandlerne i NVE kan ta juleferie med god samvittighet, sier daglig leder Knut Olav Tveit.