Del din #strømglede – vinn elsykkel!

Hva setter du mest pris på med strømmen? Tirsdag 23. januar feirer vi Strømmens dag. Del din #strømglede på Facebook eller Instagram og bli med i konkurransen om flotte premier!

 
Strømmen gir oss lys, varme og opplevelser i hverdagen. Den er både rimelig og utslippsfri, derfor kan vi bruke den med god samvittighet. Visste du for eksempel at det koster fire kroner å lade en mobiltelefon hver dag et helt år? Eller tre kroner å ta en varm dusj?
 
Hva tror du er strømfavorittene til Torbjørn Røe Isaksen og Trine Skei Grande? Det får du vite på Strømmens dags Facebook-side frem mot selve dagen 23. januar. Der og på Instagram kan du også dele bilde av din elektriske favorittdings. Hvis du tagger bildet med #strømglede, er du med i konkurransen om en elsykkel og 10 elektriske lystennere. Vinnerne kåres 24. januar.
 
– På veien mot et fullelektrisk samfunn er det viktig å øke bevisstheten for strømmens betydning i alle menneskers liv. Dette handler både om komfort i hverdagen og om å velge klimavennlige energiløsninger for fremtiden, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge og får støtte fra Småkraftforeninga. 

– I Norge er vi priviligerte som har så god tilgang på ren, fornybar strøm. I tillegg har vi mulighet til å bygge ut mye mer så det er absolutt på sin plass å markere strømmens dag!, sier daglig leder Knut Olav Tveit.

 
Strømmens klare miljøfordel er at den er utslippsfri både når vi transporterer den og bruker den. I Norge er også selve strømproduksjonen utslippsfri, takket være 1500 vannkraftverk over hele landet som leverer 96 prosent av strømmen. I tillegg ser vi en økende produksjon av vind- og solkraft.
 
Den rike tilgangen på strøm, gjør at vi kan elektrifisere mye av det som går på fossil energi i dag. Dette gjelder både veitrafikk, sjøtransport og til og med luftfarten. Nylig lanserte Avinor sitt mål om at all norsk flytrafikk skal være elektrisk innen 2040. Første rutefly skal være i drift allerede i 2025.
 
Det vil gi både lavere utslipp, mindre støy og rimeligere flybilletter. Snakk om #strømglede!