Merverdi for kortreist strøm?

I Tyskland kan du nå kjøpe nabostrøm dokumentert ved hjelp av blockchain-teknologi. På Småkraftdagane får du vite mer om prøveprosjektet som sveitsiske Axpo gjennomfører sammen med Wupper-taler Stadtwerke. Prosjektet kales Elblox og går i korte trekk ut på at kunden kan sette sammen sin lokale miks av strøm. Valgene gjøres ut fra artikler og bilder fra den enkelte, lokale småskalaprodusenten av strøm. Det være seg vind, vann sol eller bio. Poenget for produsenten er at man på denne måten kan ta ut en merveid i form av høyere pris for strømmen.  

På Småkraftdagane vil Kjetil Holm fra Axpos kontor i Oslo vise frem systemet og forklare mer om hvorfor Axpo har gått inn i dette markedet. 

Les mer om Elblox her (engelsk).

Påmelding til Småkraftdagane 20.-22. mars i Bergen her.