Norge trenger mye mer fornybar kraft for å bli utslippsfritt

(24/04/2019) Skal norsk energibruk bli fossilfri kan det kreve 70-90 TWh nytt forbruk av fornybar kraft. Det viser en ny rapport fra Statnett.Se video her!

Norge har potensial til å bli et elektrisk samfunn, der all fossil energi byttes ut med fornybare kilder. Statnett lanserer nå en rapport som viser hvordan dette kan skje. Rapporten anslår at 30-50 TWh er nok til å gi omfattende elektrifisering av Norge. Samtidig er det deler av industrien og tung- eller langdistansetransport der direkte elektrifisering vil være krevende å gjennomføre. Skal norsk energibruk ha nullutslipp må dette løses i tillegg.

– Her er det mange mulige alternativer med nullutslippsløsninger som hydrogen, CCS og bioenergi. Dersom hydrogen produsert fra elektrolyse vinner frem vil dette medføre størst økning i kraftforbruket. Med vårt regnestykke gir dette ytterligere 40 TWh kraftforbruk, sier analytiker i Statnett Vegard Holmefjord som presentert rapporten på et frokostmøte i Oslo i dag.

Rapporten finner du her.

Frokostmøtet samlet aktører både fra fornybarbransjen og miljøorganisasjonene. Blant innlederne var også Auke Lont fra Statnett og Bård Vegrad Solhjelll fra WWF. Her kan du se video fra møtet:

 

 Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog