Snøhvit ankommer fra Italia på bil fra Toten

(31/05/2019) Småkraftbransjens første tunnellboremaskin er nå under montering i Bardu. Der skal den bore vannveien til Salbuskardvasselva kraftverk for Norsk Grønnkraft Utbygging AS (NGKU).

  Det er hektisk byggeaktivitet i småkraftbransjen om dagen. I mai kom TBM’en “Snøhvit” til landet med trailere helt fra Italia.  Dette er den første gang en småkraftaktør eier slik utrustning selv i stedet for å leie den inn ved behov. Snøhvit tilhører NGKU som har flere byggeprosjekter på gang.

– 14.mai ankom hoveddelene til TBMen vår, Snøhvit, til Salvasskardelva. Toten-Transport AS har stått for transporten helt fra Italia som må sies å ha gått veldig bra. Delene som i går ble losset var kutterhodet, kutterhode støtten og hovedbjelken. Delen som blir losset i bildene er hovedbjelken der også gripperene henger på. Monteringen er nå for fullt i gang og de neste ukene vil det komme flere lastebiler med deler til site, skriver NGKU på sine nettsider hvor du også kan se flere bilder.

Fakta om Salvasskardelva kraftverk:

  • Fallhøyde: 142 m
  • Turbintype: Francis
  • Effekt: 8,9 MW (tilsvarer 8900 panelovner)
  • Årlig produksjon: 22,3 GWh (tilsvarer 1115 husstander)

FOTO: TBM’en Snøhvit ankommer Salvasskardelva fra Italia. Foto: NGKU.Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog