Grønnkrafts tøffeste småkraftprosjekt åpnet

(02/09/2019) Gutta i Norsk Grønnkraft Utbygging åpnet nylig sitt mest krevende prosjekt. I denne fossen blåser det oppover mens istappene fryser i 45 grader.

Mangel på vei og vindproblemer for helikoptertrafikk gjorde også sitt til at Grytendal kraftverk krevde mer enn det gjennomsnittlige småkraftprosjektet.

-Grytendal kraftverk er det desidert tøffeste kraftverksprosjektet vi har bygget og satt i drift til nå. I tillegg til at det ligger veiløst og avsides til, er værforholdene for helikopterbasert støping svært utfordrende. Grytendalsfossen blåser gjerne oppover og istappene fryser i 45 graders vinkel. Innovative løsninger og nytenkning var nødvendig for å få prosjektet lønnsomt og gjennomførbart. Spesielt dammen var krevende å bygge i et trangt gjel med dårlige bunnforhold. Nybrottsarbeid er også tunnelen som er boret i bue med en diameter på 1500 mm og delforet med GRP-rør for lang levetid, skriver NGKU på sine nettsider.

Les mer om det spennende prosjektet i Grytendalfossen her.

FOTO: www.ngku.no

 Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog