Full fart – 1 TWh under bygging

(31/01/2020) Småkraftutbyggingen går så det griner om dagen. Ferske tall fra NVE viser at en snau TWh ny, fornybar småkraft nå er under bygging.

NVE publiserte i dag statistikken for utbygging av ny kraft i 2019. Den viser at  60 småkraftverk er under bygging for for øyeblikket. Samlet installert effekt er 290 MW mens årsproduksjonen  er på solide 865 GWh.

-Dette er gledelige tall og viser at småkraften leverer på samfunnsoppdraget. Dette er lokal verdiskaping for norske bønder samtidig som vi bidrar til å løse den globale klimakrisen. Bak dette ligger det også en vital leverandørindustri ute i distriktene. Samtidig fokuserer bransjen også på prosjektreserven vår. Den er for øyeblikket på 344 konsesjonsgitte prosjekter med en årsproduksjon på 2,764 TWh., sier daglig leder Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga.

Les hele statistikken fra NVE her. 

Illustrasjonfoto: Sandneselva kraftverk i Masfjorden i Hordaland under bygging. Verket ble bygd ut av Norsk Grønnkraft Utbygging.Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog