Flere om elmek-beinet

(04/02/2020) Konkurransen om elmek-leveransene til det voksende norske småkraftmarkedet hardner til.  Italienske Troyer fikk nylig tilslaget på to nye småkraftverk i Nordland.

Utbygger er Nordkraft Produksjon mens det er Småkraft AS som vil overta de to Russvikanleggene i Kjøpsvik etter ferdigstillelse. Se egen sak om dette her.  Troyer er lokalisert i det tospråklige området i Syd-Tyrol nær grensen til Østerrike. Selskapet er kjent som en kvalitetsleverandør ute i Europa, men dette er deres første leveranser i Norge.

– Først og fremst er vi takknemlige overfor Nordkraft som har valgt Troyer som leverandør av elektromekanisk utstyr til Russvikanleggene, sier Troyers norske representant Bernt Grimstvedt.

Troyers mål er at denne kontrakten skal åpne for flere kontrakter i Norge i tiden framover.

-Kontrakten med Nordkraft viser at vi er konkurransedyktige i det meget tøffe norske markedet. Det norske markedet er blant Europas mest interessante når det gjelder vannkraft og Troyer har en langsiktig ambisjon i Norge. I tillegg til å levere elektromekanisk utstyr til nye anlegg, ser Troyer også med stor interesse på rehabiliteringsprosjekter, sier Grimstvedt.

Fakta om Russvikanleggene:

  • Utbygger: Nordkraft Produksjon
  • Består av 2 anlegg, Øvre Russvik, 1 Pelton på 4,2 MW og Nedre Russvik, 1 Francis på 2,3 MW
  • Lokalisert i Tysfjord ca 10 km øst for Kjøpsvik. Russvik er uten veiforbindelse
  • Nettilknytning er planlagt til eksisterende 22 kV nett via sjøkabel.

Les mer om Troyer her. 

Foto over: Familieeide Troyer i Syd-Tyrol er svært fornøyde med å ha fått sine første elmek-leveranser til det norske markedet.   På bilde ser du fra venstre Norbert Troyer, norsk representant Bernt Grimstvedt  og Thomas Vieider. Bildet er fra Wiesen Kraftstasjon. Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog