Bonden får først halvparten – så alt

(13/02/2020) Norsk Forening for Energiøkonomi fikk nylig forklart hvordan småkraftaktørene samarbeider med bønder og andre grunneiere om utnytting av lokale vannfall. Det skriver EnerWe.

Erik Røysem Sterud er finansdirektør i Småkraft AS.

-Vi eier ikke fjellet og vi eier ikke elven. Det er bonden som bor der. Det er hans eiendom og han lever av det. Han har en elv, menhan har ikke 40 millioner til å bygge et kraftverk, sa finansdirektør Erik Røysem Sterud (bildet) i Småkraft AS.

Sterud forklarte så modellen med leie av vannfall mot årlig betaling med privat avtalt hjemfall til bonden etter et noen tiår. Disse avtalene kan enten ha en andel av kraftinntektene som basis for leiebeløpet eller en deling av overskudd. Det var sistnevnte modell Sterud fokuserte mest på i sitt innlegg.

Les hele saken hos EnerWe. Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog