Rein er tilbake

(24/04/2020) Den kjente småkraftutbyggeren Rein Husebø er tilbake som toppleder i et utbyggingsselskap.

Fra 23 april har Obos Energi AS ny eier under det nye navnet FORTE Vannkraft AS. Ny daglig leder er Rein Husebø – en av landets mest erfarne småkraftutbyggere. Han var i en årrekke toppleder i Småkraft as er som er landets største småkraftselskap. I en pressemelding sendt ut i dag til morgenen står følgende å lese:

“Selskapet fortsetter som før, med de samme personene og med Rein Husebø som ny daglig leder, og vi fortsetter med de samme samarbeidspartnerne. Vi bygger ut nye kraftverk med uforminsket styrke.

FORTE Vannkraft har 12 kraftverk i drift og 4 under bygging. I løpet av 2020 har vi 333 GWh i produksjon, og et stort antall konsesjonsgitte kraftverk som skal bygges de neste årene

FORTE Vannkraft bygger privat vannkraft med privat hjemfall, og vi fortsetter i samme fart som før. Vi styrker også vår driftskapasitet etter hvert som flere kraftverk settes i drift. Som industriell aktør tar vi nødvendig risiko i utvikling og bygging, en viktig forutsetning for stadig flere kraftverk.

Vår nye eier er Fontavis, et sveitsisk kapitalforvaltningsselskap som investerer i fornybar energi og infrastruktur. Vannkraft passer godt inn i deres satsing på fornybar energi, som omfatter både onshore og offshore vindkraft, solenergi, vannkraft og fjernvarme.

Vi fortsetter et nært samarbeid med grunneiere med fallretter og med planleggere, utstyrsleverandører og entreprenører. Samtidig gjør vi nye grep for reduserte nettkostnader og for å øke kapasieteten på boring av vannveier i fjell.

Kontakt:
Rein Husebø
Rein.husebo@fortevannkraft.no
Mob 951 24454.

www.fortevannkraft.no.
www.Fontavis.com “Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog