Kristoffer monterer småkraft for Clemens kraft

(07/05/2020) I Steigen monterer Kristoffer i Nordkraft elmek for Energi Teknikk som leverer til Clemens kraft.

Nordkraft leverer stadig nye tjenester til kraftverkskunder.  I tulelgg til å drifte småkraftverk deltar de nå også i monteringsfasen av andres prosjekter. I Steigen i Hamarøy kommune i Nordland har nå småkraftaktøren Clemens Kraft Salhuselva kraftverk under bygging. . Anlegget har installert effekt på  3,4 MW og en fallhøyde på 176 meter.  Fra nettsidene til Nordkraft sakser vi dette om arbeidet på prosjektet:

Rett fra ferskt fagbrev til ferskt kraftverk

“Nylig var Kristoffer P. Haugen utleid til Energi Teknikk for montasje av elektromekanisk utrustning i Salhuselva kraftverk i Steigen.

– Jeg har lenge hatt fagbrev som energimontør. Etter at jeg ble ansatt i Nordkraft for to år siden, har arbeidsoppgavene primært vært knyttet til kraftverk. Jeg så nytten i bred kompetanse, og satte i gang med fagbrev nr. to, denne gang som energioperatør, forteller Kristoffer.

Fagprøven bestod han med glans i vår, og med to fagbrev «i lomma» var han godt rustet til oppdraget i Steigen.

– Nordkraft har gode folk, og vi kommer nok tilbake for ytterligere oppdrag, sier Tore Hjelmeland, montasjeleder i Energi Teknikk. Kraftverket bygges av Energi Teknikk for Clemens Kraft.

– For et lite team med en bred anleggsportefølje, er det viktig at vi kombinerer bred kompetanse og dybdekunnskap – gjerne i samme person. Kristoffer er et godt eksempel på akkurat det, sier Marius Larsen, produksjonssjef i Nordkraft.

Teamet i Nordkraft har lang erfaring i drift av kraftverk. Med utgangspunkt i magasinkraftverk er det bygget en organisasjon som tar vare på alle aspekter rundt kraftverkene. Enten det er magasin- eller elvekraftverk, vann eller vind, smått eller stort. Maskiner, muttere, moms og myndighet ivaretas så Nordkraft ligger i norgestoppen når det gjelder effektiv drift av kraftverk.”

Foto: Kristoffer P. Haugen er utleid til Energi Teknikk for montasje av elektromekanisk utrustning i Salhuselva kraftverk i Steigen. Bildet er lånt fra Nordkraft.  

Se flere bilder her. Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog