Rating-gigant til småkraften for å lære om klimarisiko

(14/08/2020) Et av verdens største kreditratingbyårer gikk til norske Småkraft AS for å lære mer om klimarisiko i vannkraften.

Erik Sterud er blant de norske kildene som er intervjuet om vannkraft og klimaendringer av ratingbyrået S&P. Han står også bak Småkrafts bærekraftsrapporter.

Erik Sterud er blant de norske kildene som er intervjuet om vannkraft og klimaendringer av ratingbyrået S&P. Han står også bak Småkrafts bærekraftsrapporter.

Det er amerikanske S&P Market Intelligence som i en bredt anlagt artikkel intervjuer Småkraft om klimaendringer, klimarisiko og klimarapportering. Det norske småkraftselskapet er faktisk et av de enkeltstående selskapene som tar mest plass i den omfattende fagartikkelen.

De to siste årene har Småkraft rapportert på i klima i sin Bærekraftsrapport.  Selskapet publiserer egne klimascenarier og har et prosjekt gående i samarbeid med Universitetet i Bergen for å forstå mer om hvordan klimaendringer vil påvirke kraftprodukjsonen i fremtiden. Også Småkraftforeninga er involvert i sistnevnte prosjekt.

-Det er interessant å se hvordan Småkrafts arbeid med dette legges merke til internasjonalt. Den andre norske aktøren i artikkelen er vannkraftkjempen Statkraft, sier Knut Olav Tveit, daglig leder i Småkraftforeninga.

Artikkelen fra amerikanske S&P Market Intelligence kan du lese her.

Småkrafts bærekraftsrapport finner du her. 

 

Illustrasjonsfoto over: Inntaket på Søberg kraftverk i Bindal. Kraftverket tilhører Småkraft AS. 

 

 Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog