Captiva kjøper seg opp i driftsovervåkning

(04/11/2020) Captiva satser på driftsovervåkning av vannkraft i sanntid når de kjøper en majoritetspost i programvareselskapet Broentech.

Som et ledd i sin digitaliseringsstrategi for vannkraftsbransjen kjøper Captiva Digital Solutions AS seg inn i programvareutvikleren Broentech Solutions AS. Avtalen er en kombinasjon av aksjekjøp og emisjoner som gir Captiva en majoritetspost på 51% i Broentech.

– Vi har nå samarbeidet med Broentech over lengre tid og ser et enormt potensial for vannkraftbransjen både i programvaren Tyde og teamet rundt. Nå får vi en tett integrasjon mellom brukere av digitale løsninger i Captivas driftsteam og utviklerne i Broentech. Samtidig får vi større kapasitet til å tilby digitale løsninger til små og store kraftselskap som tjeneste, sier Stig J. Østebrøt, CEO i Captiva.

Broentech har i samarbeid med Glitre Energi de siste årene utviklet tilstandsovervåkningssystemet Tyde, med brukervennlig visualisering av høyfrekvente sanntidsdata fra kraftverkene og overvåking av unormale mønstre på sensorene ved bruk av avansert maskinlæringsteknologi.

– Vi ruller nå ut maskinlæringsfunksjonen på over 20 vannkraftverk, hvor vi også har tilgang på historiske treningsdata. Det gir oss gode forutsetninger til å utforske konkret bruksverdi fra avansert teknologi for tilstandsovervåkning. I tillegg er den underliggende teknologiske infrastrukturen akkurat av den høye kvaliteten vi er ute etter som datahub for våre øvrige
industrispesifikke applikasjoner som HydroLogg og Captiva-portalen, sier Østebrøt.

– Dette er en stor begivenhet for oss i Broentech. Vi har de siste årene spesialisert oss på analyseteknologi for vannkraft, men som et rent teknologiselskap har vi ikke hatt tilgang på ordentlig domeneekspertise innen vannkraft. Nå skal vi jobbe tett sammen med ekspertene i Captiva, som er blant de aller beste i sitt felt. Sammen skal vi tilby en portefølje av produkter og tjenester bestående av både eksisterende teknologi, og nye løsninger som er under utvikling til en bransje med store behov innen digitalisering og analyse. Med vårt kombinerteverdiforslag bestående av både industri- og teknologiekspertise, med industritilpassede løsninger for big data og maskinlæring, vil vi være i langt bedre stand til å imøtekomme kundenes behov. I tillegg så får vi nå større økonomiske muskler til å forsterke teamet vårt. Fremtiden ser lys ut og vi gleder oss stort til samarbeidet, sier Stian Broen, CEO i Broentech Solutions.

Bildet over: Stig Østebrøt og Captiva har kjøpt seg opp i Broentech som ledes av Stian Broen. Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog