Terje ordnet evig lys og lynkjapt nett til bøndene i Osdalen

(30/11/2020) Langt inne i Osdalen i Volda er nå et nytt småkraftverk straks klart for å settes i drift til stor glede for de fastboende.

Foreningas Øystein Grundt tar en kikk på peltonen som skal gi lys i vinduene i Osdalen.

Kraftverket vil produsere ca. 15-16 GWh/år og er med det et småkraftverk litt over gjennomsnittlig størrelse. Utbygger er Tussa Energi.

I og med at kraftverket nå bygges så blir det også etablert en kraftlinje ut fra grenda. Her inne er det tre bruk som har hatt forsyning fra sitt eget lille grendeverk. Selv om dette lille kraftverket har gitt lys i vinduene så kan det tidvis mangle både tilstrekkelig kraftmengde og nødvendig kvalitet.

Med ny kraftlinje som nå har kommet så blir det som sikkert er blant de siste brukene her i landet med fastboende koblet til det offentlige strømnettet. I og med at det legges strøm inn til grenda blir det også ført fram fiber til husene.

– Det er gledelig å se at det bygges et kraftverk som til de grader er ønsket lokalt. Litt tabloid sagt, så kommer framskrittet til bygda. Bedre julepresang for de som bor her inne er det vel vanskelig å tenke seg, sier Øystein Grundt i Småkraftforeninga som selv var på byggeplassen nylig.

Kraftverket vil utnytte en eksisterende regulering i Grøndalsvatnet noe lenger inn i dalen. Dermed så møter de forventninger fra samfunnet om at en kan utnytte allerede eksisterende reguleringer bedre.

Bilde over:  En fornøyd kraftverkssjef  og utbygger Terje Myhklebust i Tussa Energi konstaterer at byggearbeidene ved Osdalen kraftverk er i rute.Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog