Kaldåga til Småkraft

(10/03/2021) Småkraft AS har overtatt aksjene i Kaldåga Kraftverk i Narvik. Avtalen gjelder for 60 år.

Det fremgår av en pressmelding:

“SVannkraftprodusenten Småkraft AS har den 26. februar investert i Kaldåga kraftverk  i Narvik kommune gjennom kjøp av 100 % av aksjene i Aurora Bygg og Anlegg AS.

Kraftverket ble satt i drift i 2020 og har en estimert årlig produksjon på 5,5 GWh, noe som tilsvarer et årlig energiforbruk for om lag 340 husstander.
Kraftverket har en 2,1 MW Pelton turbin fra Energiteknikk, som utnytter fallet på 295 høydemeter.
«Vi er veldig fornøyde med å få Småkraft AS som partner videre for Kaldåga kraftverk. De har spesialkompetanse på drift av småkraftverk, som er viktig i endringsprosessen for kraftverksdrifting fremover. Småkraft AS er langsiktige investorer og vil sørge for fornybar og bærekraftig kraftproduksjon i kommende generasjoner. Avtalen med Småkraft AS gjelder i 60 år» sier styreleder Ottar Klingan i en kommentar.
Begge parter er fornøyde med en verdiskapende transaksjon, som sikrer optimal kraftproduksjon i generasjoner i Ballangen.
«Småkraft AS er veldig fornøyd med transaksjonen og vi takker Børge Edvardsen Klingan og Ottar Klingan for en effektiv og løsningsorientert prosess. Vi har allerede et solid fotfeste i Nord-Norge med 28 kraftverk, og vi er svært fornøyde med at vi kan bidra med mer fornybar energi og tilhørende verdiskapning i denne ressursrike regionen.» sier Lars Haugom, som har vært ansvarlig for transaksjonen i Småkraft AS.”

Bildet over er fra Kaldåga kraftverkSmåkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog