Dette må du vite om H2

(14/04/2021) Alle snakker om hydrogen som fremtiden. Men hvordan lages det og hva kan det brukes til? Og hvorfor er det relevant for småkraft?

I et dybdeintervju med nettstedet Energi og Klima forklarer Velaug Myrseth Oltedal, assisterende instituttleder ved Institutt for maskin og marinfag ved Høgskulen på Vestlandet, alt det du trenger å vite. Hun underviser studenter i det nyopprettede faget hydrogenteknologi.

Hvordan virker elektrolysøren som lager hydrogen? Hvilke typer teknologi finnes det? Hva med brenselcellen? Hvordan lager den strøm?  Hva kan du bruke hydrogen som energibærer til? Og hvorfor  kan matchen med småkraft være ekstra god?

Alt dette og mere til får du svar på her. God lesning!

Bildet over viser Hyprovide N90 fra danske Green Hydrogen Systems.   I Norge leveres den av beregensbaserte Liquline. Det er en containerbasert produksjonsenhet for hydrogen. Denne kan typisk plasseres i tilknytning til et småkraftverk. Om man kler den med trepanel glir den rett inn i omgivelsene. Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog