Han utfordrer Jonas og Trygve på strømpriser til forbruker

(01/12/2021) Det står om klima- og energipolitikkens legitimitet, skriver Anders Bjartnes i et innlegg på Energi og Klima om de høye strømprisene til forbruker.

Bjartnes (bildet)  er redaktør for nettstedet Energi og Klima. I innlegget utfordrer han Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum direkte om å må sette inn mye kraftigere tiltak.  – Det står om regninger mange vil slite tungt med, og det står om klima- og energipolitikkens legitimitet, skriver han. Og fortsetter: 

“Strømprisene slår stadig nye rekorder og er nå på mye høyere nivåer enn noen har sett komme. Situasjonen akkurat nå er ekstraordinær. Prisene er, av mange årsaker, langt bortenfor det noen analytikere og prognosemakere har spådd.

Det er nødvendig med mye hardere tiltak mot strømkrisen enn det regjeringen så langt har kommet opp med, både på kort og lengre sikt. Når strømprisene er på 3-4 kroner kWh er det så langt over normalen at det bør påkalle krisetiltak. En vanlig familie, som bruker 2000 kWh en vintermåned, vil kunne få sin månedlige strømregning økt fra 3000 til opp mot 10000 kroner hvis dette vedvarer.

Uten tiltak vil slike tilstander ganske sikkert lede til politisk opprør.”

Les hele innlegget på Energi og Klima

Foto: Norsk Klimastiftelse

 Småkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog