Se denne gjengen på småkraftwebinar her

(05/02/2024) Småkraftforeninga og Skagerak Energitjenester har arrangert webinar for småkraftprodusenter. 150 påmeldte fikk servert både nyheter og god markedsinnsikt.

Se webinaret her.

Daglig leder Thomas Peter Jebsen i Skagerak Energitjenester var konferansier og kunne by på en rekke spennende gjester på scenen.

Først ut var Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga, som fortalte at det er full fart i småkrafta.

– Over 50 verk er under bygging, og det utgjør mellom 600 og 700 GWh. Det er store, pågående investeringer innen fornybar produksjon i Norge, og de fleste av disse kommer fra oss i småkrafta, sier Tveit.

Kraftmarkedet framover
Markedsanalytiker André Kallåk Anundsen i Skagerak Kraft ga innsikt i kraftmarkedet og utsiktene fram mot 2040, mens Thomas Bjørnerud fra Captiva viste frem Portalen, et gratis medlemstilbud fra Småkraftforeninga og Captiva.

– I Portalen kan man blant annet få se sanntidsproduksjon og andre nøkkeldata for ditt småkraftverk, få værdata og hente statistikk, sammenligne med 300 andre anonymiserte småkraftverk og mye mer, forteller Bjørnerud.

Unngå negative priser
Kunderådgiver Kjartan Vik i Skagerak Energitjenester ga informasjon om sikringsmuligheter, og hvordan man kan unngå å produsere i timer med negative priser i kraftmarkedet.

– Skagerak Energitjenester håndterer produksjon og tilbyr sikringsløsninger i alle Norges prisområder. Ta kontakt, sier Vik.

Bildet over: Webinaret ga innsikt i ulike deler av Småkraft-bransjen. Fra venstre: André Kallåk Anundsen i Skagerak Kraft, Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga, Thomas Bjørnerud fra Captiva, Thomas Peter Jebsen og Kjartan Vik i Skagerak Energitjenester. FOTO: Silje ZetterstrømSmåkraftforeninga
Rådhusgata 17, 0158 Oslo

E-post: post@smakraftforeninga.no
Telefon 99 08 08 78

Blog Blog Blog Blog