Forhandlingene fortsetter på nyåret

I går ble opposisjonen og regjeringen enige om å sette i gang med nye klimaforhandlinger etter nyttår. Dermed bør det være mulig i innfri punkt 18 i opposisjonens (Krf, V, H) krav i klimaforliket om å ikke iverksette skatteskjerpelsen for småkraftverkene.

Småkraftforeninga tar gjerne på seg meglerrollen, og lanserer bunnfradragsmodellen som den optimale løsningen. Den vil som kjent fjerne problematikken med suboptiomaliseringer slik at det produseres maksimalt med CO2-fri kraft per konsesjon og naturinngrep. Bunnfradragsmodellen vil dessuten gi mer skatt både til kommunen og staten.

Bunnfradragsmodellen er en vinn vinn modell for alle parter.En Econ rapport om provenyvirkninger av bunnfradragsmodellen er lagt ut under "Dokumentbase". Interesserte kan også kontakte daglig leder for mer informasjon om modellen.